In Istanbul

Vanochtend was het zover! De reis naar Iraaks Koerdistan ging nu echt beginnen. Licht gespannen om wat ik ga er ervaren in dit gebied en nieuwsgierig naar de groepsleden, hebben Jacob en Carla mij naar Schiphol gebracht.  

Na een rustige vlucht land ik drie uur na vertrek in Istanbul. Wat me het meest zal bij blijven van deze luchthaven is de hoeveelheid verschillende soorten mensen. Ik dacht dat Rotterdam veel nationaliteiten in haar gemeentegrenzen had, maar de ontvangsthal van dit vliegveld heeft er niet minder. Veel Afrikanen, Aziaten, Europeanen en Amerikanen. Allemaal ook met hun eigen kleding. Waarbij de tulbanden, de enkele nikab en de fel gekleurde jurken me het meest opvielen. Tot het moment dat ik twee Aziatische vrouwen die uit voorzorg mondkapjes droegen. 

Eenmaal door de douane vond ik snel de anderen leden van delegatiereis. Na een korte en nog wat onwennige kennismaking reisden we in het spits uur naar het hostel in de stad. Gezien de rijstijl van de chauffeur, die van de medeweggebruikers en de onbekendheid met deze stad, was ik blij hier niet zelf te hoeven rijden. Daarnaast gaf het mij gelegenheid te genieten van de Bosporus, oude restant van de stadsmuren en de moskeeën. Onderweg ben ik maar gestopt met het tellen van het aantal Turkse vlaggen op gebouwen, over wegen en langs de wegen. Het rood-wit kan je hier niet ontgaan.  

Nadat we onze bagage naar het hostel hebben achtergelaten zochten we een restaurant op voor een heerlijke maaltijd. Om elkaar te leren kennen werden we gevraagd om over je hobby te vertellen. Zo ga ik komende weken op reis met mensen die naast hun werk gamen, tuinieren, tekenen, stilte opzoeken in bossen, foto’s ontwikkelen en technische apparaten restaureren. Na het eten maakte we een korte wandeling door het centrum. 

 

Vanwege het tijdsverschil sloeg inmiddels de vermoeidheid toe bij de delegatieleden die uit Canada en de USA kwamen. Voor mij geeft dat nog even tijd om mijn ervaringen te beschrijven van deze dag. Morgen reizen we verder naar ons uiteindelijke reisdoel in Koerdistan. 

763 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *