Via Erbil naar Istanbul

Al vroeg stond Kakaso, de chauffeur die ons de hele periode al door het land had rond gereden, voor de deur om ons naar Erbil te brengen. Voordat hij ons naar het vliegveld bracht zou hij met ons op deze zaterdagmorgen naar de citadel brengen van de hoofdstad. De nederzetting uit 5000 voor Christus, die nu met hulp van de UNSCO wordt opgeknapt. Door het drukke verkeer hebben we de bus maar ergens neergezet en zijn we de rest gaan lopen.

Een imposant bouwwerk waar een stukje geschiedenis van de stad zichtbaar wordt gemaakt. Na een korte bezichtiging en een lekkere lunch in Restaurant Erbil hebben we weer de auto opgezocht. Dit bleek nog een hele toer, vooral als je onderling van mening verschilt waar de bus ook alweer staat. Maar gps geeft de doorslag en reden we verder naar het vliegtuigveld. We namen afscheid van Kakaso en van Iraaks Koerdistan. 

Met enige vertraging bereikten we, na een vlucht van 2 uur,  Istanbul. Na een uitgebreide avondwandeling, omdat niet duidelijk was in welk hostel we zouden slapen, konden we onze spullen op de kamer neerzetten. Na een laatste gezamenlijke maaltijd in één van de eettentjes kwam de vermoeidheid opzetten. Dan maar naar bed, met in gedachte dat morgenochtend de eerste groepsleden om ongeveer 5 uur opgehaald zouden worden zodat zij tijdig op de luchthaven zijn. Zelf heb ik tot 12.30 uur om nog iets van de stad te zien.

628 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *